Last minute autovakantie

autovakantie

Een last minute autovakantie is ideal om heerlijk op je eigen manier een land te verkennen! Met je eigen auto of huurauto bepaal je je eigen tempo. Vrijwel overal ter wereld kun je een autovakantie gaan houden, maar er zijn natuurlijk wel landen aan te wijzen die bijvoorbeeld vanwege de goede kwaliteit van de wegen geschikt zijn voor een geslaagde vakantie per auto. Enkele van deze bestemmingen en andere tips voor een leuke autovakantie worden hieronder besproken.


Populaire autovakanties

Een autovakantie is genieten van vrijheid! Kamperen in Frankrijk, Zwitserland of een auto rondreis maken in Italië. Ook verderop is een huurauto erg handig. Bijvoorbeeld een Fly drive Amerika!
Top autovakantie bestemmingen
Top autovakantie aanbieders

Kras vakanties

Last minute autovakantie boeken

Voor het boeken van een leuke autovakantie kun je bij veel reisorganisaties terecht. Autovakanties zijn populair omdat je niet afhankelijk bent van vliegtijden en vervoer ter plaatse. Overigens kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een fly drive reis te maken, waarbij je een vliegticket en een huurauto ter plaatse regelt. Het voordeel hiervan is dat je snel op de plaats van bestemming bent en de huurauto vaak al direct op het vliegveld op je staat te wachten. De koffers kunnen dan gelijk achterin en je hoeft niet op zoek naar een taxi of bus want je rijdt eenvoudig zelf naar het hotel waar je de eerste nacht van je vakantie gaat doorbrengen.

Als je met je eigen auto op reis gaat ervaar je gedurende de hele reis het gemak van een eigen vervoermiddel en dat is wel zo prettig. Je legt je bagage eenvoudig in de achterbak, stelt het navigatiesysteem in en de reis kan gelijk beginnen. Veel reisorganisaties weten precies welke hotels de beste service bieden voor de laagste prijs en kunnen je een compleet uitgestippelde route aanbieden, waardoor je de mooiste plekken van een land kunt bezoeken, zonder je druk te hoeven maken over waar je die avond moet gaan overnachten. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om in één hotel te blijven en van daaruit excursies met de auto te maken.

Autovakantie bestemmingen

Er zijn talloze bestemmingen die uitstekend geschikt zijn voor een vakantie met een eigen auto. Als je voor een last-minute autovakantie kiest, ben je bovendien al snel heel voordelig uit, omdat deze reizen vaak goedkoop worden aangeboden. Heel veel vakantiegangers kiezen tijdens een reis per auto voor een bestemming in Zuid-Europa, zoals Frankrijk of Spanje, maar ook de Oost-Europese landen worden steeds vaker per auto bezocht. Polen en Kroatië zijn bijvoorbeeld prima om middels een autovakantie te ontdekken, niet alleen vanwege de bijzonder vriendelijke bevolking die je altijd behulpzaam de weg zal willen wijzen, maar ook zeker vanwege de prachtige natuur.

autovakantie

Natuurlijk kan een vakantie per auto ook dichterbij huis. Zo kun je bijvoorbeeld naar één van de vele vakantieparken in Nederland gaan. Na een korte rit kun je dan zo je vakantie beginnen met al het gemak van een vakantiepark! Wat dacht je van een vakantiepark in Drenthe? Of ga lekker uitwaaien op één van de Waddeneilanden. Er is veel keus en de prijzen zijn doorgaans prima te doen!

Je kunt er ook voor kiezen om een autovakantie per fly-drive te maken. Als je buiten Europa wilt gaan reizen is dit de aangewezen optie. Elke bekende reisorganisatie biedt heel veel mooie rondreizen aan waarbij je een vliegreis combineert met autohuur ter plaatse. Op deze manier kun je op je gemak landen als Australië, Cuba of Canada gaan verkennen. Ideaal als je op een comfortabele manier en in korte tijd veel van een land wilt zien. Met een 'complete package' zijn alle overnachtingen al voor je geregeld en kun je op je gemak met de huurauto gaan rondrijden. Je kunt vooraf bij de reisorganisatie aangeven of je graag in luxe hotels wilt overnachten of juist liever in wat meer eenvoudige en karakteristieke gelegenheden wilt verblijven.

Bekijk hier alle autovakantie landen:

Autovakantie tips en mogelijkheden

Bedenk goed wat je van je autovakantie verwacht en ga daarna op zoek naar bestemmingen die daar het beste bij aansluiten. Als je met een groep vrienden of het gezin gaat reizen en iedereen wil iets anders, kies dan voor een land met veel mogelijkheden, zoals het populaire Italië. Hier is altijd wel iets leuks te doen, het eten is bekend en het weer is er vrijwel altijd heerlijk zonnig en warm. Ook Portugal is een fantastisch land voor een autovakantie. Het is een veelzijdige bestemming waar je naast de heerlijke stranden ook van imposante bergen, pittoreske dorpjes en prachtige binnenlanden kunt genieten.

Als je iets avontuurlijker bent ingesteld is een autovakantie naar Oost-Europa aan te bevelen. Hier vind je nog totaal verlaten, pure natuur en word je niet omver gelopen door hordes toeristen. Rijd urenlang in je eentje door het nog grotendeels ongerepte natuurschoon van Kroatië of Polen en geniet van talloze bezienswaardigheden, zoals oude kerken, musea, amfitheaters en stadstorens. Zoek 's avonds een zonnig terras in een havenstad en geniet er van een heerlijk gerecht als 'Muckalica' of een welverdiend koel drankje.

Als je liever buiten Europa gaat autorijden is Canada een echte aanrader. De fantastische natuur van Canada is zowel geschikt voor sportieve vakantiegangers als voor rustzoekers.

Nieuwsbrief

Ontvang de beste aanbiedingen als eerste per e-mail!

Toevoegen aan favorieten Voeg toe aan favorieten