Last minute wintersport

wintersport

Wintersport is genieten, zeker als je een last minute vakantie naar de sneeuw boekt. Wie nog nooit op wintersport is geweest, moet eens in zijn leven gebruik maken van een goedkope wintersport aanbieding. Verbaas je over de imposante bergen, leer skiën of snowboarden en geniet van een lekker, winters drankje in een van de vele, gezellige après-ski gelegenheden. Wat je wintersportbestemming ook wordt, je zult al snel merken dat sneeuw alles met gezelligheid en ontspanning te maken heeft!


Last minute wintersport boeken

Voor het boeken van een vakantie naar de sneeuw kun je op veel plaatsen terecht. Eerst moet je natuurlijk zien uit te vogelen welk land het best geschikt is voor wat jij van een wintersportvakantie verwacht. Op internet kun je hier heel veel informatie over vinden en de leukste, meest gezellige en populaire bestemmingen staan hieronder vermeld. Je kunt op wintersport gaan met het vliegtuig, maar veruit de meeste mensen kiezen toch voor een reis per auto, trein of bus. Dat is ook niet zo gek, aangezien veel doorgewinterde wintersporters graag hun eigen ski's of snowboard willen meenemen naar de plaats van bestemming. Als je voor het eerst komt kijken in de wondere wereld van de wintersport of als je 'pas' een gevorderde beginner bent, kun je natuurlijk ook ter plaatse je spullen huren. Dit is vaak heel voordelig en scheelt een hoop gesleep met spullen.

Wintersport bestemmingen

Populaire bestemmingen voor een wintersportvakantie binnen Europa zijn Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland en natuurlijk Italië. Minder bekend maar daarom zeker niet minder geslaagd is bijvoorbeeld een land als Tsjechië. Dit is een prima bestemming voor je skivakantie en vaak ook nog goedkoper dan de meer populaire skigebieden. Een bestemming waar ook niet snel aan wordt gedacht is Scandinavië. In landen als Noorwegen en Finland vind je ware, winterse wonderlandschappen. In metershoge sneeuw kun je ijsklimmen, overnachten in een iglo en langlaufen door verlaten sparrenbossen, dat is wintersportvakantie in Scandinavië. Voor beginnende skiërs en snowboarders zijn de pistes hier trouwens perfect, ze zijn namelijk iets minder stijl dan bijvoorbeeld in de Alpen. Maak ook een tocht door de ruige natuur, dat kan op een sneeuwscooter, maar je kunt ook met een hondenslee op pad gaan.

wintersport

Als je eens iets anders wilt dan de bekende Alpen, kijk dan eens bij de aanbiedingen naar skigebieden in de Verenigde Staten of Canada. Noord-Amerika is een prima alternatief als je de pistes van Europa wel hebt gezien, maar ook als beginner kun je hier een leuke wintersport vakantie beleven. De gunstige koers van de dollar maakt skiën in de 'States' bovendien erg voordelig, zodat je dit alternatief eigenlijk niet aan je voorbij kunt laten gaan. Je hebt vast wel een keer van Aspen gehoord, maar kende je ook Beaver Creek, Vail en Winterpark al? Stuk voor stuk bekende skigebieden in de Verenigde Staten waar je naast heel veel sneeuw ook van een uitstekende service kunt genieten. Ook in Canada geniet je van service, kwaliteit en gastvrijheid in de Canadese Rocky Mountains.

Waar je uiteindelijk ook naartoe gaat, overal weten ze hoe belangrijk het is om na een dag keihard genieten van de sneeuw eens even flink tot rust te komen in een gezellige après-ski gelegenheid. Je kunt buiten een koud of warm drankje drinken of binnen in een houten chalet genieten van bijvoorbeeld rösti of kaasfondue, zoals in Zwitserland.

Wintersport tips en mogelijkheden

Als beginnende wintersporter kun je het best een paar lessen volgen om de basisbeginselen van het skiën of snowboarden in een gecontroleerde omgeving onder de knie te krijgen. Je wilt niet eindigen als die mensen die op een brancard terug naar Nederland moesten worden gebracht omdat ze ongetraind van een zwarte piste afsuisden. In de naam 'wintersport' zit niet voor niets het woord 'sport' verwerkt. Voor beginners, maar ook voor gevorderde wintersporters is het helemaal perfect om alvast in Nederland een paar lessen te nemen in een indoor skigelegenheid. Op die manier train je de verschillende spieren die je het meest nodig hebt om straks op de piste goed van richting te kunnen veranderen en op tijd je snelheid te kunnen minderen.

Als je in Noorwegen op wintersport vakantie gaat, probeer dan zeker het Noorderlicht te gaan bewonderen. In de winter is dit prachtige natuurverschijnsel goed te zien en het is echt een heel bijzondere ervaring om allerlei kleuren in de lucht te zien verschijnen.

Nog een laatste tip: zoek een last minute aanbieding naar de sneeuw, dat scheelt vaak veel geld zodat je goedkoop op wintersport vakantie kunt gaan.

Nieuwsbrief

Ontvang de beste aanbiedingen als eerste per e-mail!

Toevoegen aan favorieten Voeg toe aan favorieten