Reisverzekeringen

reisverzekeringen

Het afsluiten van een geschikte reisverzekering is iets wat veel mensen wel eens over het hoofd zien. Vaak ook weten reizigers wel dat het verzekeren van de reis verstandig is, maar staan ze niet of nauwelijks stil bij het belang en nut van reisverzekeringen. Dat is jammer, want een passende reisverzekering kan je veel ellende tijdens je reis en achteraf besparen. Er zijn verschillende soorten reisverzekeringen die je kunt afsluiten, hieronder lees je de basisinformatie over het afsluiten van een reisverzekering. Je doet er goed aan zelf een goede reisverzekering af te sluiten en daarbij ook goed op de reisvoorwaarden te letten.

Reisverzekering mogelijkheden

Reisverzekeringen heb je in allerlei soorten en maten. De vorm die meestal door een reisbureau wordt aangeboden als je een vakantie boekt, is de kortlopende reisverzekering. Denk ook aan het afsluiten van een (kortlopende) annuleringsverzekering, deze voorkomt dat je veel geld kwijt bent op het moment dat je de reis plotseling moet afbreken of annuleren.

Er zijn nog tal van andere mogelijkheden om jezelf en je medereizigers te verzekeren tegen allerhande ongemak, zoals een verzekering voor pech onderweg en een ongevallenverzekering. Veel mensen hebben al een ongevallenverzekering, vraag bij je verzekeraar na wat de dekking hiervan is en verzeker je eventueel bij. Hetzelfde geldt voor je ziektekostenverzekering, bekijk voor je op reis gaat goed wat de dekking en voorwaarden voor hulp in het buitenland zijn.

Reisverzekering afsluiten

Kortlopende reisverzekeringen sluit je direct af bij het boeken van je reis of een dag voor vertrek, steeds voor de duur van je vakantie. Ook annuleringsverzekeringen kun je vaak gelijk met het boeken van je vakantie bij een reisbureau, al dan niet online, afsluiten. Let bij het afsluiten goed op wat er allemaal wel en niet gedekt is.

Als je al verzekeringen hebt lopen, zoals een ongevallenverzekering, kun je misschien het beste bij je verzekeraar navragen wat de risico's zijn en of je deze risico's kun laten dekken door ze bij te verzekeren in je huidige pakket.

Reisverzekeringen tips

Als je vaak op reis gaat is het afsluiten van een doorlopende reisverzekering misschien een goed idee. Je kunt deze beperken tot Europa, maar als je een echte globetrotter bent, kies je natuurlijk voor mondiale dekking. Op die manier hoef je je maar één keer te verdiepen in de ins en outs ervan en kun je de rest van het jaar zorgeloos op reis.

Je hoopt het natuurlijk niet, maar mocht er tijdens vakantie iets worden gestolen, zorg er dan voor dat je onmiddellijk aangifte doet bij het plaatselijke politiekantoor. En stel ook je reisverzekeraar op de hoogte. Dit is voor veel verzekeringen een voorwaarde om het verzekeringsgeld uit te keren.


Nieuwsbrief

Ontvang de beste aanbiedingen als eerste per e-mail!

Toevoegen aan favorieten Voeg toe aan favorieten