Last minute rondreizen

rondreizen

Het maken van rondreizen is altijd een leuke en avontuurlijke manier voor het vieren van je vakantie. Tijdens een rondreis leer je de plaats van bestemming goed kennen en bovendien ben je vaak lekker actief bezig. Je ziet tijdens een rondreis ook veel meer van een land dan wanneer je gedurende de hele vakantie aan een standplaats gebonden bent. Daarnaast kun je vaak zelf het tempo en de te volgen route bepalen.

Rondreizen mogelijkheden en boeken

Er zijn talloze reisorganisaties actief die rondreizen in diverse landen aanbieden. Op internet kun je je alvast goed oriënteren, zowel wat bestemming als wat prijs betreft. Denk ook vooraf na over de middelen van vervoer. Veruit de meeste mensen die een rondreis gaan maken, doen dit met een (huur)auto of camper, maar je kunt er ook voor kiezen om een rondreis per trein of bus te maken. Een andere optie is het maken van een rondreis per boot, beter bekend als een cruise. Een cruise is misschien niet zo avontuurlijk, maar wel heel ontspannend en als je een interessante route kiest, kun je heel wat steden gaan bezichtigen. Als je eenmaal een keuze hebt gemaakt wijst het boeken van de rondreis zich vanzelf.

Rondreis bestemmingen

De mogelijke bestemmingen voor een rondreis zijn natuurlijk eindeloos. Je kunt een reis door culinair België gaan doen, of een reisavontuur in ver gelegen landen als Australië of Canada beleven. De keuze is geheel aan jou. Sommige bestemmingen lenen zich natuurlijk wel meer voor een comfortabele of interessante rondreis dan andere. Zo zijn de wegen in de meeste delen van Europa over het algemeen beter dan de wegen in Zuid-Amerika. Daar staat dan weer tegenover dat een rondreis in Zuid-Amerika over het algemeen een stuk avontuurlijker is.

Wil je binnen Europa blijven, maar niet op de geijkte paden rijden? Overweeg dan eens een rondreis door Oost-Europa. Hier vind je nog veel ongerepte natuur en waan je je soms alleen op de wereld. Een avontuurlijk gevoel is gegarandeerd, net als rust, vriendelijke mensen en heel veel cultuur.

Op zoek naar een mooie combinatie tussen avontuur, ontspanning, lekker eten en vriendelijke bevolking? Dan is een rondreis Azië een aanrader, bijvoorbeeld een rondreis Thailand!

Tips voor rondreizen

Houd er tijdens een rondreis rekening mee dat het weer nogal kan verschillen, zeker als je kriskras door een groot land gaat reizen. Neem daarom voldoende verschillende soorten kleding mee en denk ook aan zaken als anti-muggenspray, iets tegen reisziekte, een hoedje of petje tegen felle zon en andere praktische spullen die op de plaats van bestemming van pas zouden kunnen komen.

Je kunt een individuele rondreis maken, waarbij een reisorganisatie de reis voor je regelt, maar je met een eigen reisgezelschap rondreist of een groepsrondreis, waarbij je met een kleine groep mensen door een land reist. Het voordeel van een groepsrondreis is dat het goedkoper is dan een rondreis op individuele basis en daarnaast is het natuurlijk erg gezellig om met een groepje gelijkgestemden een land te verkennen!


Nieuwsbrief

Ontvang de beste aanbiedingen als eerste per e-mail!

Toevoegen aan favorieten Voeg toe aan favorieten