Last minute auto huren

auto huren

Een auto huren is een gemakkelijke manier om tijdens je vakantie mobiel te zijn en niet met je bagage te hoeven zeulen in bussen en trams. Autovakanties in Europa zijn ook vaak erg goedkoop! Dit kan natuurlijk ook met je eigen auto, maar een auto huren is vaak ook erg voordelig. Maar als je gaat vliegen en vervolgens een auto rondreis wil maken is autohuur een goed idee, omdat de plaats waar je de auto ophaalt en de plek waar je hem weer aflevert niet dezelfde hoeven te zijn.

Autohuur mogelijkheden en boeken

Als je tijdens je vakantie een auto wilt huren zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om een fly drive te boeken, waarmee je een vliegticket combineert met autohuur ter plaatse. In dit geval is de huurauto al voor je geregeld, evenals de vliegreis. De auto staat dan vaak op het vliegveld op je te wachten zodat je gelijk aan je rondreis kunt beginnen. Voordeel is dat je aan het eind van je vakantie vaak ook weer met de huurauto naar het vliegveld kunt rijden en deze daar kunt afleveren. Je kunt er ook voor kiezen om ter plaatse op zoek te gaan naar een verhuurder van auto's en afspreken waar en wanneer je de auto weer inlevert.

Last minmute autovakantie bestemmingen

De lijst van landen waar je met een huurauto kunt rondrijden is erg lang. Zowel in Europa als in andere werelddelen zijn er tal van aanbieders waar je voor de duur van je vakantie een huurauto kunt boeken. Zeker in landen als Australië en Nieuw-Zeeland is het huren van een auto niet alleen erg gemakkelijk, maar ook een heel gebruikelijke en vooral avontuurlijke manier om je tijdens je vakantie te verplaatsen en een land te leren kennen.

Het is ook mogelijk om in Nederland een auto te huren waarmee je naar een ander land rijdt, meestal binnen Europa gelegen, zoals naar Spanje. Dit is een gemakkelijke manier van reizen als je bijvoorbeeld in je eigen tempo naar een land wilt rijden en daar rustig wilt rondreizen, waarna je met de trein of het vliegtuig weer terugreist naar Nederland.

Auto huren tips

Autohuur in het land van bestemming combineren met een trein-, bus- of bootreis behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Op internet kun je de verschillende aanbieders goed met elkaar vergelijken en zo de aanbieder kiezen die het meest aan jouw wensen voldoet.

Houd je op de plaats van bestemming aan de daar geldende verkeersregels en gedraag je netjes. Ga ook na hoe het zit met reisverzekeringen en of de belangrijkste risico's gedekt zijn.


Nieuwsbrief

Ontvang de beste aanbiedingen als eerste per e-mail!

Toevoegen aan favorieten Voeg toe aan favorieten