Last minute vakantiehuis

vakantiehuis

Wil jij eens ervaren hoe het is om in een ander land te leven of heb je gewoon even geen zin in een hotel? Verblijf dan eens een paar dagen of een week van je vakantie in een vakantiehuis. Door zelf boodschappen te doen in de plaatselijke supermarkt en zelf te kokkerellen, kun je je even helemaal 'thuis' gaan voelen in een ander land. Een vakantiehuis met eigen zwembad bijvoorbeeld! Je kunt vaak last minute hele voordelige prijzen vinden om een vakantiehuis in bijvoorbeeld Spanje, Frankrijk of Italië te verblijven!

Vakantiehuis mogelijkheden en boeken

Vakantiehuizen zijn er in allerlei soorten en maten, van heel luxe en ruim tot karakteristiek en eenvoudig. Sommige huizen hebben een zwembad, andere bieden uitzicht op zee en je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om tijdelijk een appartementje midden in het centrum van een bruisende stad te huren. Er zijn verschillende bureaus en reisorganisaties actief, die goede contacten onderhouden met aanbieders van vakantiehuizen. Zij kunnen je helpen bij het maken van de juiste keuze en je kunt natuurlijk ook zelf actief op zoek naar het perfecte vakantiehuis.

Vakantiehuizen kun je online goed met elkaar vergelijken, zowel wat prijs als wat ligging en beschikbaarheid betreft.

Vakantieparken

Erg populair onder de Nederlanders zijn vakantieparken. De parken bestaan uit een aantal huisjes (meestal bungalows) en bieden doorgaans ook veel andere extra's, zoals een zwembad, parkshop, kinderactiviteiten, restaurants, sportmogelijkheden, etc. De prijs voor een huisje of villa in een vakantiepark is doorgaans ook een stuk aantrekkelijker dan dat je je eigen privehuis hebt.

Veel mensen zijn wel bekend met Center Parcs, de bekendste vakantiepark aanbieder van Nederland. Center Parcs heeft mooie parken in Nederland, België en Frankrijk. De parken hebben leuke bungalowhuisjes en zijn van alle gemakken voorzien, zoals een subtropisch zwembad Aqua Mundo, een Market Dome (overdekt plaza met winkels en eetgelegenheden) en ook allerlei leuke dingen om te doen voor jong en oud.

Bestemmingen

Op vrijwel elk denkbare bestemming is het mogelijk om tijdelijk een vakantiehuis te huren. De meest populaire landen zijn echter bestemmingen in Europa, zoals Frankrijk, Italië, Spanje en Griekenland. Daarnaast kun je er (afhankelijk van je voorkeur) voor kiezen om een vakantiehuis te huren aan het strand, in de bergen of in een stad. Bedenk van tevoren goed wat je van je vakantie en het vakantiehuis verwacht. Wil je lekker barbecueën op je eigen terras, zoek dan naar vakantiehuizen waar dit mogelijk is. Droom je van een eigen zwembad of een huis aan zee? Er zijn tal van vakantiehuizen te vinden die je dromen waar kunnen maken.

Last minute vakantiehuis tips

Probeer je reis zo te plannen dat je overdag in het vakantiehuis aankomt en liever niet op een nationale feestdag. Als er dan iets mis is, kun je gelijk contact opnemen met degene die ter plaatse de verhuur van de vakantiehuizen regelt en hoef je niet te wachten tot je iemand kunt bereiken.

Kijk goed waar je vakantiehuis ligt en wat de mogelijkheden van vervoer zijn. Als je erg afgelegen zit en niet met je eigen auto reist, is het wellicht een goed idee om ter plaatse een auto te huren, zodat je er lekker op uit kunt trekken en boodschappen kunt doen. Je kunt al voor je op reis gaat een huurauto regelen of ter plaatse eigen vervoer huren.


Nieuwsbrief

Ontvang de beste aanbiedingen als eerste per e-mail!

Toevoegen aan favorieten Voeg toe aan favorieten