Vakantie voorbereidingen: checklist voor de auto

Geplaatst op 26-02-2014 in Algemeen

De vakantie is iets waar iedereen zich altijd weer op verheugt. U heeft hard gewerkt en nu is het tijd om te ontspannen. Een mooie vakantie heeft u wel verdiend. Misschien heeft u de reis al lang van tevoren geboekt of wellicht maakt u op het laatste moment de keuze. Wat het ook is, u wilt natuurlijk wel goed voorbereid op reis gaan. Zo verdiept u zich een beetje in de omgeving en heeft u waarschijnlijk al ideeën over wat u wilt gaan zien of doen. Maar ook moet u nadenken over de reis zelf. Gaat u met de auto naar de plaats van bestemming? Laat dan niets aan het toeval over. Met deze checklist voor de auto, weet u meteen wat onderweg nodig heeft.

Pech onderweg
Wanneer u met de auto op vakantie gaat, moet u ervoor zorgen dat deze er helemaal klaar voor is. Zeker wanneer u wat verder weg gaat en u een behoorlijke rit voor de boeg hebt. Maar hoe degelijk uw auto ook is, onderweg kunt u altijd autopech krijgen. Daarom zijn in veel landen een aantal zaken verplicht. Zo moet u een gevarendriehoek en reflecterend veiligheidsvest in uw auto hebben. Eigenlijk bent u zelfs verplicht om voor elke inzittende een apart vest hebben. Op deze manier kan iedereen veilig de auto verlaten op het moment dat u in de problemen komt. Het hele gezin is goed zichtbaar langs de weg.

Vergeet uw documenten niet
Ook in eigen land bent u wel gewend dat u altijd de juiste papieren bij u moet hebben. Maar zeker voor een vakantie in het buitenland, mag u dit niet vergeten. Uw rijbewijs en autopapieren maken als het goed is standaard deel uit van uw autorit. Toch is dit niet alles wat u nodig hebt, al is het afhankelijk van waar u heen gaat. Reist u door Zwitserland of Oostenrijk? Dan heeft u bijvoorbeeld een speciaal vignet nodig voor de snelweg. Deze kunt u aanschaffen voor u op reis gaat, maar het is ook aan de grens te koop.

Ga op weg met goede banden
Banden zijn zeer belangrijk voor uw auto. Met goede banden heeft uw auto een stabiele ligging op het wegdek. Zowel bij droog als bij nat weer, moet u hier op kunnen vertrouwen. Er zijn goede zomerbanden verkrijgbaar. Voor welke zomerband u kiest, hangt af van uw persoonlijke voorkeur. Maar een goede band betaalt zichzelf snel terug. Het slijt niet snel waardoor de zomerbanden een lange levensduur hebben. Hoe goed uw banden ook zijn, het is wel verstandig om een reservewiel mee te nemen. Want een lekke band kan iedereen overkomen.

Kleine benodigdheden in uw auto
Sommige dingen vergeet u snel om mee te nemen. Dit omdat u ze onderweg meestal niet nodig heeft. Maar als er iets mis mee gaat, heeft u echt een probleem. Zo kan het voorkomen dat u uw autosleutels kwijt raakt. Denk er daarom altijd aan om een reservesleutel mee te nemen. Ook reservelampjes zijn onmisbaar. Want met kapotte verlichting mag u niet in het donker rijden. Tevens moet u er aan denken om een verbanddoos mee te nemen. Het is niet alleen handig wanneer er wat gebeurt. Want in sommige populaire vakantielanden, zoals Duitsland en Oostenrijk, is dit een verplicht onderdeel van uw auto. En bent u van plan om volledig op uw navigatiesysteem te vertrouwen? Deze kan het zomaar begeven. Laat een ouderwetse routekaart daarom deel uitmaken van uw vakantie.

Voor elk land zijn er weer andere zaken verplicht in de auto. Laat u van tevoren altijd goed adviseren. Zo komt u nooit voor vervelende verrassingen te staan.

Meer reisnieuws


Nieuwsbrief

Ontvang de beste aanbiedingen als eerste per e-mail!

Toevoegen aan favorieten Voeg toe aan favorieten